PREMI SABINA 2016 PER ES RAFAL TROBAT

Pepa Marí rep el premi Formigó i els veïns del Rafal Trobat, el Savina

Els guardons del GEN-GOB penalitzen una consellera socialista/ GEN-GOB

El divendres vespre es va dur a terme l’acte de lliurament dels premis Savina i Formigó, que atorga el Grup d’Estudis de la Naturalesa (GEN-GOB Eivissa). En la trentena edició d’aquests guardons, el grup ecologista va penalitzar la consellera socialista Pepa Marí amb el premi Formigó i, amb el Savina, va voler premiar la tasca de protecció del medi ambient del col·lectiu Associació de veïns del Rafal Trobat.

“El 2007 es va acabar l’autovia, però no la manca de consciència de la classe política. El Consell d’Eivissa, en la present legislatura, ha aprovat un Pla de carreteres que preveu gastar 150 milions d’euros, bàsicament per seguir escampant asfalt, i només dedica una quantitat ridícula i insultant al transport públic. Un transport, ara mateix, precari i que resulta més car que el vehicle privat”, va assenyalar el grup ecologista en el discurs d’entrega del premi Formigó. “Ens trobam davant la més genuïna continuïtat de la política de destrucció territorial de sempre. És per aquesta actitud de manteniment de les polítiques de perpetuació dels macroprojectes viaris i per la seva indiferència davant les autèntiques necessitats d’Eivissa en matèria de mobilitat” que el GEN GOB va atorgar el premi Formigó de destrucció del medi natural d’Eivissa, a Pepa Marí Ribas, consellera de Mobilitat i Territori del Consell d’Eivissa.

Pel que fa al premi Savina, els ecologistes varen voler premiar l’Associació de veïns del Rafal Trobat perquè “constitueixen un exemple públic per seguir a l’illa, per la seva tasca de protecció de l’entorn natural i per la seva constància en el desenvolupament d’activitats de millora ambiental, de protecció dels usos tradicionals del camp. També valoren la seva tasca a l’hora d’estimular un sentit de comunitat i solidaritat entre els veïns, i per demostrar, a la pràctica, que una altra Eivissa és possible”, ressaltaren en el discurs d’entrega del guardó.

FUENTE: https://www.arabalears.cat/balears/Mari-Formigo-Rafal-Trobat-Savina_0_1690631026.html